Åpningstider

Home / Åpningstider

Åpningstider - dagtid

På dagtid har vi undervisning for skoler, barnehager og grupper av voksne. Vi har også arrangementer, store skoleklasser på besøk eller er ute og underviser og sprer vitenskapsglede og teknologientusiasme andre steder!

Vil du være helt sikker på å få fult utbytte av et besøk hos oss, bruke mer avansert utstyr som 3D-printer og laserkutter og møte veiledere som kan hjelpe deg, bør du komme på Makerspace, melde deg på et av våre kurs eller prosjekter eller ta kontakt med oss for avtale.

Er dørene våre åpne, så kom innom! Er en av våre veiledere ledig, kan du få hjelp til å finne fram utstyr, bli vist rundt, eller få svar på det du lurer på.

I skolens ferier gjelder egne åpningstider og arrangementer. Følg oss på Facebook for oppdatert informasjon.

Fritidstilbud og åpningstider - kveld

Makerspace

Onsdager  14:00 - 16:30

Torsdager  18:00 - 20:30

 • Fra 5.trinn og oppover
 • Drop-in
 • Tilbudet er gratis

Vårt fritidstilbud, Makerspace10+ er populært, og det er ikke uten grunn! Makerspace kan kanskje best oversettes med skaperverksted, og er en innovativ sløydsal hvor barn og unge har tilgang på topp moderne utstyr, spennende programvare, verktøy og materialer av mange slag. Vårt mål er at barn og unge skal skape noe selv, finne egne løsninger og ha det gøy! Skaperglede, kreativitet og nysgjerrighet er viktig stikkord. Noen kommer hit med mange ideer, og trenger bare litt hjelp på veien. Andre kommer hit og er usikker på hva de vil lage og hva de kan gjøre. Enten det er hjelp til å komme i gang, eller hjelp til å komme videre, kan våre kompetente veiledere hjelpe til, rettlede og inspirere. Et godt og trygt miljø er viktig for oss, og våre veileder er her for deg.

3D-printere, animasjonsutstyr, mange typer lego, utstyr til programmering, VR-briller samt mye annet, en felles arena for deg som er glad i å lodde og sage, klippe og lime, designe og skape!...er det noe som frister? Vi håper å se deg på Makerspace!

 

MakerspaceProsjekt 

Følg med for her og på Facebook oppstart av nytt prosjekt!

 • Aldersgrense 13 år 
 • Forhåndspåmelding kreves
 • Tilbudet er gratis

Vi har stadig et prosjekt på gang! MakerspaceProsjekt passer for deg som vil jobbe med et prosjekt i en liten gruppe. Dette vil være større og mindre prosjekter, hvor deltakerne er med på å bestemme hva som skal gjøres, lærer å bruke aktuelle verktøy og programvare og jobber sammen mot et felles mål. Veileder er tilstede, hjelper til og kan bidra med det deltakerne måtte trenge, men det er i hovedsak deltagerne som styrer prosjektet. MakerspaceProsjekt passer derfor fra 13 år og oppover. Nye prosjekt annonserer på Facebook og på våre nettsider.

 

 

 

MakerspaceKurs 

Følg med her og på Facebook for oppstart av nye kurs! 

 • Forhåndspåmelding kreves

Dette er  kurs som gir deltakeren en innføring i ulike teknikker, programvare, verktøy eller hvor vi lager et produkt. Tidligere har vi blant annet hatt kurs i 3d-modelleringsverktøy Solid Works, tatt loddesertifikatet, hatt grunnleggende kurs i elektronikk og slimkurs, for å nevne noe. Innholdet tilpasses etter hva vi ser det er interesse og behov for på våre drop-in Makerspace onsdager og torsdager. Ser vi at mange feks har behov for å lære seg å lodde, setter vi opp et loddekurs. Kursene fungerer på den måten som et supplement til vårt ordinære Mackerspace, og setter deltakere i stand til å gjøre mer avanserte ting på egenhånd.

Kontakt

 • 48 16 60 20
 • post@kongsbergvitensenter.no
 • Kongsberg Vitensenter
  Hasbergs vei 36
  3616 Kongsberg